MEVZUAT // Türk Gıda Kodeksi Tereyağı ve Sadeyağ Tebliği
4 Nisan 2025 Cuma
4 Nisan 2025 tarihli ve 32860 sayılı Resmi Gazete’de Türk Gıda Kodeksi Tereyağı ve Sadeyağ Tebliği (Tebliğ No: 2025/9) yayınlanmış olup, Tebliğ ile tereyağı ve sadeyağın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve pazarlanması için gereken ürün özellikleri belirlenmiştir.
Söz konusu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girmekte olup, Tebliğ’e aşağıda yer alan bağlantı ile ulaşılabilmektedir.
Bilgilerinize sunulur.
İ. Cumhur İŞBIRAKMAZ
Genel Sekreter
Resmi Gazete’ye ulaşmak için tıklayınız.
Ayrıntılı Bilgi İçin: Enes Seven